vrijdag 18 september 2020

Verdrag van Lissabon, zijn we wijzer geworden?

Het Lissaboncriteria die in 2000 werd opgesteld, met als doel om van Europa voor 2020 de meest concurrerende economie van de wereld te maken. Daarvoor moesten er wel offers voor komen, ten kostte van de nationale welvaart. Dit hebben we inmiddels gemerkt nu anno 2020!

Daarvoor moest het marktmechanisme op nieuwe terreinen worden toegepast: de zorg, het onderwijs, en het openbaar vervoer. De sociale zekerheid en de gezondheidszorg moesten daarvoor wijken. Volgens Brusselse termen ' geflexibiliseerd' en 'gemoderniseerd' worden. Solidariteit, sociale zekerheid en samenwerking werden geofferd voor de concurrentie en winstmaximalisatie! 

Toen kwam het keerpunt de crisis, overgewaaid uit Amerika. het waren de nationale lidstaten van de Unie die er voor op mochten draaien. Nederland, Ierland, Spanje en veel meer landen, moest de overheid borg staan, voor de onverantwoorde risico's die de banken hadden genomen. Gevolg, banken werden gered! Maar de staatsschuld van veel lidstaten explodeerde! En wie moet hier nu zwaar voor bloedde........ ja het gewone volk.

En wat heeft het ons opgeleverd??? Zeker nu in de corona crisis................ Zegt u het maar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Shame on you! Is corona een vals alarm?

  Dr Bhakdi viroloog.  15 januari 2022 Dr Bhakdi is deze keer ontsteld, ongerust, emotioneel en boos. In de rumble video licht hij dit toe. ...