maandag 22 november 2021

Dat 'een prik nemen' niet gaat over 'verantwoordelijkheid' maar 'volgzaamheid'.

                          

                                                De moed van hoop

Gert Jan Zegers van de CU gaf op 20 november 2021een mooi pleidooi met een boodschap erin.

Deze partij heeft al enige tijd bewezen dat het zijn rug recht houdt, tegen het omstreden beleid van het kabinet. Dat kunnen we niet zeggen van onze linkse partijen, die enorm stil zijn in deze.
Waar zijn de makkers van toen, van de SDAP……. Blijf volhouden om te luisteren naar de boodschap, lukt je dat niet, schuif door naar de 7 min. Daar legt hij uit waarom zij niet achter 2 G staan.

Even voor de goede order en om vooroordelen te voorkomen. De Solidaire kers is noch links, noch rechts, noch conservatief, noch democraat, noch liberaal. De solidaire kers is wel voor de vrije
wil, denk eclectische en wil de waarheid in het midden houden.



Ben jij voor verdeling of verbinding?
Op ongeveer 15% na geeft iedereen zich over aan de QR-code, waarmee al onze bewegingen worden geregistreerd en bijgehouden. Niet veel anders dan je smartphone, maar die kun je nog op vliegtuigstandzetten of thuis laten.

Ons vrije wil wordt erg op de proef gesteld. Ze weten ons te paaien met de luxe waar we ons afhankelijk van hebben gemaakt. Niets vermoedend nemen we het vaccin. Vergelijkbaar met een kind die je iets beloofd om iets gedaan te krijgen. Manipulatie heeft dit, want eigenlijk doet een kind iets tegen zijn zin in. Dit geldt ook voor het vaccineren, we doen het want dan mogen we meer! We denken er niet bij na, onze IK heeft een hoge macht. Ondertussen hebben we niet door dat we ons afhankelijk hebben gemaakt van onze luxe en om die terug te krijgen die prik.

Waar we ons vroeger niet druk maakte of iemand wel of niet was gevaccineerd, daar dachten we niet over na. Laat staan hoe een vaccin tot stand komt. Tja, je neemt toch ook het vaccin tegen BMR, geelzucht enz. Niet realiserende dat het hier een totaal nieuwe techniek is. De overheid zegt, het is betrouwbaar, ineens vertrouwen we deze overheid wel, want ja, vrijheid blijheid. Anderen geluiden waren omstreden en werden niet gehoord. 

En nu staan we hier, de G zone, groene paspoort, is dat vrijheid? Onze vrije wil wordt aangetast. Maar zolang ongeveer 80% volgt, zal er niks veranderen. Pas wanneer zij in hun eigen individu worden geraakt, wordt men wakker, maar dan ben je al te laat opgestaan.

Voorbeeld uit zomaar een familieapp over wat er zich in R’dam heeft afgespeeld. Ze keurde het niet goed, “dat heeft niks met demonstraties te maken”.

Een wat oudere familie lid appte een oude video beelden van demonstratie uit 1975 en met, “Hoe is onze zorgstaat/grondrechten, wat er nog van over is tot stand gekomen? Door lieve koekjes te bakken en braaf in de lijn te lopen?”

Natuurlijk zitten er raddraaiers tussen, dat was toen en ver in het verleden en nu ook, niks nieuws, maar de grootste raddraaiers die dit op hun geweten hebben is het OMT/ Hugo en Rutte. Oorzaak ligt daar, gevolgen is dit, en ‘mark my words’, kopjes geven werk niet, komt geen mooie tijd aan als er niet iets gebeurd. Kunnen we mee eens zijn of niet, extreem in zijn of niet. Maar iets gaat niet meer goed.

Zegt een ander familielid doodleuk, “ pfff ik stop mijn energie ergens anders in, vechten tegen de bierkaart.

Vervolgens stuurt weer een ander familielid foto’s van de kersversiering en klein kerstboompje.

Zegt dat zelfde familielid die er geen energie in stopt, “ de sint is nog niet eens terug naar Spanje”.

Waarop het familielid die de video beelden stuurde weer reageerde: dat is ook vechten tegen de bierkaart in, anders kom in actie.

Dit bedoel ik dus, zolang het individualisme blijft, zal men zich niet druk maken. Alleen die, die het zelfdenkend vermogen laat werken, kritisch blijft en op onderzoek uit durft te gaan, weet, iets klopt er niet.

Wees een vechter, opgeven is geen optie en zwakte is onveilig. Vechten, overleven en alsmaar doorzetten is een overlevingsmechanisme dat je heel ver kan brengen in het leven.  Maar zoals bij elke kwaliteit wordt het een valkuil als je het overmatig inzet. Dan wordt de kwaliteit gevoed vanuit angst voor controleverlies. Vaak schuilt hierachter de angst voor kwetsbaarheid en onveiligheid. Je maakt je groot en vaart liever op controle, kracht en doorzettingsvermogen dan op vertrouwen, moed en kwetsbaarheid. Weet 'less is more', maar durft te vechten voor waar jij voor staat, opgeven is zeker geen optie!

Ben jij de zalm of de vis? Een zalm die tegen de stroom in zwemt en aan het eind zijn kuit kan schieten? (Vechten). Of de vis die met de stroom mee zwemt en in het net gevangen kan raken? (Vluchten).


🍒



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Shame on you! Is corona een vals alarm?

  Dr Bhakdi viroloog.  15 januari 2022 Dr Bhakdi is deze keer ontsteld, ongerust, emotioneel en boos. In de rumble video licht hij dit toe. ...