woensdag 23 september 2020

Waarom strijden wel tegen de corona regels en niet tegen de alsmaar stijgende kosten en ongelijkheid in ons land?

Dit hoor ik heel vaak, "die linkse", vele aannamen zijn er over "die linkse", dit betuigt hoe ons volk een gebrek aan kennis heeft en vergeten zijn wie er voor gezorgd hebben dat we een zorgstaat kregen. Lezen is weten.

We zijn een zorgstaat, hier betalen we met ons allen o.a. belasting voor.  Over je inkomsten betaal je sociale verzekeringspremies zoals premie volksverzekeringen en premies werknemers-verzekeringen (loonheffing). De ww, bijstand,kinderbijslag, a.o.w en noem maar op, iedereen draagt hieraan bij. Maar dit is niet altijd zo geweest, er was een tijd, ieder voor zich en god voor ons allen. Die tijd komt weer langzaam in zicht! 
Maar hoe kwamen we aan onze zorgstaat en bijv de armenwet? Vlieg even naar de tijdlijn van Nederland.

Wie waarschuwde Nederland wederom eind 2008 voor de gevolgen van de bezuinigingen in de crisis?
Eind 2008 gebeurde waar o.a. de linkse partijen voor waarschuwde, de ongeremde winsthonger, een bonussencultuur, het ontbreken van overheidstoezicht. Veel banken namen onverantwoordelijke risico’s. Grote banken gingen failliet en moeten met belastinggeld worden gered, ons belastingsgeld! Over belasting gesproken in 2020 het ene belasting- schandaal naar het andere............... is dat nu rechtst, democratisch of een links systeem? Zegt u het maar! In ieder geval alles behalve directe democratie, ow wacht even, in Nederland hebben we indirecte democratie, dan is de stem van het volk niet bindend. 

Het neoliberale kapitalisme veranderde het sprookje in een nachtmerrie. Dus weer die linkse die het opnam voor het 'gewone' volk en waar zijn we nu beland, in de 21ste eeuw? Dit is zeker te merken nu we anno 2020 eind febr. in een crisis belanden door corona, hoe goed we alles op order hadden in de zorg! DUS NIET! Personeel te kort, materiaal te kort, noem maar op! Lang leven de marktwerking en de bezuiniging hierin! Veel waar die rode partijen toentertijd voor waarschuwde, maar ook de CU, oké goed dan, ook de PVV, is zeker voor 80% uitgekomen! 

Maar het is ook, hoe we ons afhankelijk hebben gemaakt van technologie , economie en geld! Gaan we straks niet ten onder aan ons eigen succes en hebzucht?

Alles wat is opgebouwd is langzaam aan het afbrokkelen, waar ook de grotere schreeuwers van konden mee profiteren, ook alle ministers in de politiek, u en ik. Willen we dit in een rijk Nederland? de armoede, hoge ziekte kostte, voedselbanken, slecht onderwijs enz? Hoort dit thuis in een rijk land? 

Waarom strijden wel tegen de corona regels en niet tegen de alsmaar stijgende kosten en ongelijkheid in ons land? Toch een beetje gek vind je niet? Of is dat ineens te links? Bang dat je geld wordt ingepikt? Linkse partijen zijn NIET tegen rijkdom, wel tegen armoede en ongelijkheid, dat maakt het verschil! 

Maar als je tegen ongelijkheid bent, tegen oneerlijke verdeling van het betalen van de zorgstaat en belastingsgeld, als je wilt dat een iedere, te eten krijgt, dak boven een hoofd, de zorg en onderwijs die een mens nodig heeft,  ben je dan per definitie links, of iemand met goed hart?  Die solidair wil zijn,  wat is het verschil? 

Of is het omdat we het toch allemaal goed hebben in Nederland? Is dat zo? gelukkig het grootste deel (nog) wel. Maar hoort er in een westerse rijk land wel armoede thuis, mensen die de zorg niet kunnen betalen, slechte zorg, kinderen die niet kunnen sporten of met honger naar bed gaan? Dan is er structureel toch iets mis gegaan, denk je niet? Dit zien we nu in coronatijd goed terug. Willen we dit? Nee? sta dan hier voor op i.p.v te strijden tegen de coronaregels!

Onze jongere in de 21ste eeuw, zullen het niet zo gemakkelijk meer krijgen, als de generatie die in de jaren 60/70 en 80 zijn geboren. Als wij en zij er niet over blijven waken, zullen weer moeten gaan strijden voor ons recht in onze zorgstaat en juist voor onze vrijheid, zolang deze er nog is.

We kunnen wel strijden TEGEN bijvoorbeeld de regels van corona of zwarte piet. Maar opkomen voor de alsmaar stijgende kosten en je loon stijgt niet mee, hier staat niemand voor op! Als je niks te makken hebt, is er dan nog wel vrijheid?  We kunnen zeggen van onze boeren wat we willen, maar hun strijd is pas rechtvaardig. De onderste schakel, missen we dat, zijn we zeker verloren. Zonder onze boeren, geen eten op je bord. 

Je kan het er mee eens of niet eens zijn, met de coronaregels, maar het gaat verder dan dat, ziekenhuizen kunnen het niet aan! Personeel kan het niet aan! Dat vind ik veel verontrustende dan de regels om de corona onder de knie te krijgen! Staan we hier wel bij stil! De zorg holt dan achteruit, die brengt levensbedreigende situatie met zich mee, willen we dat? Staan we zover in onze IK.

Ken de wortels van onze zorgstaat en wie hiervoor gestreden hebben! Het is niet allemaal vanzelf komen aanwaaien dat er vanaf de X generatie, betere tijden waren tot aan begin van het eerste paarse kabinet! NEE, hier is hard voor gestreden, met gevaar voor eigen leven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Shame on you! Is corona een vals alarm?

  Dr Bhakdi viroloog.  15 januari 2022 Dr Bhakdi is deze keer ontsteld, ongerust, emotioneel en boos. In de rumble video licht hij dit toe. ...