dinsdag 16 juni 2020

Is zwarte piet een pesterij of discriminatie?

Antiracismeprotesten deden een oproep aan de witte Nederlanders: wordt je bewust van je eigen gedrag! Oke dacht ik, dit gaat mij te ver. Worden jullie dan ook bewust van je eigen emotionele gedrag, van de vernielingen, het leegplunderen (in Amerika dan)? Nee, dan zet je jezelf goed neer, dat geeft hoop!

De emotie krijgen de overhand en slaan te ver door! Het is een feit, dat als je anders bent dan het blanke ras, je op de arbeidsmarkt kan worden tegengewerkt, dat mensen niet naast je wilt zitten of niet door je geholpen wilt worden en politie eerder ingrijp enz. Dat is ook niet meer van deze tijd!
Net zoals homo's in elkaar timmeren ook niet van deze tijd is!

Maar denk je dat er voor, 'wij witte Nederlanders', geen scheldnamen zijn? Wat dacht je van kaaskop, bleekscheten, vuurtoren of pipo de clown als je rood haar hebt. Moeten dan alle clowns hun haar kleur gaan aanpassen, alle vuurtorens blauw geverfd worden? Valt dit dan onder discriminatie? Of zijn dit gewoon pesterijen? 

De aap geluiden, wat zeker niet door de beugel kan, in het voetbal stadion, moeten alle aap soorten om zeep geholpen worden?

Dan komen we nu bij het punt, moeten we ons niet ook afvragen, is zwarte piet een pesterij of discriminatie? Helpt dit de zwarte gemeenschap van zijn zere brandende wonden en eeuwen oude geschiedenis af, verdwijnt hiermee de oorzaak of alleen de kwaal?

We zijn gevaarlijk bezig, door onze emotie bovenaan te zetten, hierdoor verliezen uit het oog waar het echt om gaat! Ook al wordt zwarte piet niet meer zo zwart als roet, de oorzaak waar het echt om gaat blijft bestaan. Zwarte piet is de oorzaak niet. Laten we bij de les blijven, gezond verstand (rationeel) innemen en emotie (irrationeel) uitschakelen. 

Natascha Harelquin zei bij M 15 juni 2020, "we kunnen ons niet inleven in de ander!" Wij witte Nederlander kunnen ons niet inleven in de zwarte bevolking of anders om? Dat is een uitspraak met een beperking, een aannamen. Natuurlijk kunnen we ons inleven in de ander, waarom denk je dat we mee demonstreren! Hoort ook bij een inleving!

Mijn zoon, nu een volwassen kerel, vol rood haar met krullen.  Werd gediscrimineerd om zijn rode haar, of was dat een pesterij? Hij werd uitgescholden voor Bassie van Adriaan, clown of vuurtoren. Natuurlijk voelt een kind zich daar niet happy om. De vraag is hoe ga je als ouder, hier rationeel mee om? 

Hoe gaan we met deze hele discriminatie situatie om, met de zwarte piet rationeel (mensbrein) of irrationeel (Oerbrein)? 

Persoonlijk ben ik onderhand klaar met alle zwarte emotie's. Begrijp me niet verkeerd, ik begrijp ze zeker voor 80%.  Ik zie iedereen als gelijk, ben tegen apartheid. Van buiten zijn we anders, maar van binnen, klopt hetzelfde rode hart van vlees en bloed. Alles draait nu om de zwarte gemeenschap, ze mogen blij zijn dat ze worden gehoord. Dat geldt niet voor de Native indianen in Amerika en Canada.
Sinds wij blanken voet op hun grond zette, was het ook gedaan met hun vrije leven! Wat zij doormaken en nu nog, is nog steeds bij de beesten af. Maar niemand die ze wil horen, heel de wereld sluit de ogen, oren dicht en zwijgen! Nu dansen ze mee op het ritme van de zwarte bevolking, omdat als geen ander dan zij, hen begrijpt. Maar ze dansen in de schaduw mee! 

Ook dit is Amerika en Canada. Erger is, men doet niets, het gaat de doofpot in, alsof ze niet bestaan!! Buitenproportioneel geweld tegen inheemse vrouwen in Amerika en Canada. Niets krijgt zo weinig aandacht als bij het oorspronkelijke volk van deze 2 landen. “Wij Indianen zijn niet zo belangrijk“, concludeert HerbMuskego, de vader van Daleen (25). Die op 18 mei 2004 verdween na een feestje. Lees verder 

Het aantal moorden en verdwijningen bij inheemse vrouwen is zorgwekkend hoog. De kans om vermoord te worden door een vreemde is drie keer groter bij inheemse vrouwen dan bij niet-inheemse vrouwen. Dat blijkt uit een rapport van de Native Women’s Association of Canada. lees verder

Inheemse vrouwen in Noord-Amerika worden nog steeds gedwongen om zicht te laten steraliseren. In de VS en Canada heeft er de afgelopen eeuw een stille genocide plaatsgevonden in de inheemse bevolking – en in 2019 gebeurde dit nog steeds. Lees verder

Vertel me Black lives
leven jullie ook in reservaten?
Worden jullie ook gedwongen om je te laten steriliseren?
Moesten jullie ook, als student, een identiteit dragen met een nummer? Lees verder
Vergelijkbaar als de gele Joden ster.
Dusss............ jullie leed, is niet het enige leed, wees blij dat jullie wel gehoord worden! Maar verliest de realiteit niet uit het oog, verward emotie niet met discriminatie!


De solidaire kers. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Shame on you! Is corona een vals alarm?

  Dr Bhakdi viroloog.  15 januari 2022 Dr Bhakdi is deze keer ontsteld, ongerust, emotioneel en boos. In de rumble video licht hij dit toe. ...