maandag 28 september 2020

Ik ga een blanco stem in de stembus gooien, is dat raadzaam?

Wil je uit protest stemmen en wil je voorkomen dat je stem een reststem wordt, kun je blanco stemmen. Wanneer u een blanco stem uitbrengt, heeft dat alleen een symbolische betekenis. Uw stem heeft dan, net als wanneer u niet stemt, geen invloed op de zetelverdeling. Het is een misvatting dat een niet-uitgebrachte stem naar de grootste partij gaat. Een blanco stem telt wel bij het bepalen van de opkomst van de verkiezing. 

Je kunt je alleen afvragen of dit zin heeft, zo'n blanco stem. Met blanco stemmen geef je aan dat je het ergens niet mee eens bent, maar je geeft niet aan waarmee. Door op een andere partij te stemmen geef je dat in ieder geval wel aan.  Als je de moeite neemt, om helemaal naar het stembureau te gaan, dan kan je denk ik ook de moeite nemen, om je te verdiepen in de partijen die meedoen aan de verkiezingen. Als je gericht stemt heb je tenminste een beetje invloed die je uitoefent. Maar voor je stem, klik hier.

  De solidaire kers © augustus 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Shame on you! Is corona een vals alarm?

  Dr Bhakdi viroloog.  15 januari 2022 Dr Bhakdi is deze keer ontsteld, ongerust, emotioneel en boos. In de rumble video licht hij dit toe. ...