donderdag 24 september 2020

Het kaptalistische systeem is als een chronische ziekte, of toch niet?

Men kan het kapitalisme & Socialisme associëren met, regulier geneeskunde en alternatieve geneeskunde (complementaire geneeskunde).  Het kapitalisme pakt het regulier aan (symptoom bestrijding), het socialisme pakt het complementair aan (oorzaak opsporen).

Het kapitalisme is te vergelijken met een chronische ziekte, die altijd aanwezig is en zo nu en dan flik de kop opsteekt, dat hebben we een crisis ! Wanneer we dit gaan behandelen geeft dat een nare bijwerking, wat hebzucht, macht en economie heet. Een chronische ziekte komt tot ontwikkeling, door een te lang verstoord evenwicht. Hoe bestrijden we een chronische ziekt? Een chronische ziekte wordt behandeld met een farmacie geneesmiddel, waar men flink hinder van kan ondervinden veelal met vervelende bijwerking en die schadelijk kan zijn.  Plus, groter kans dat je er nooit meer vanaf komt, omdat het in vele gevallen NIET geneest, maar de kwaal weg haalt, of onderdrukt, de oorzaak blijft en kost veel geld! Het kapitalisme onderdrukt de mens!

Gevolg; Armoede, ongelijkheid. Wist u dat,  5,3 miljoen mensen in Nederland chronisch ziek zijn (cijfers RIVM), ruim 1 miljoen mensen in  Nederland slikken antidepressiva, waaronder 22.300 kinderen, in 2011 kregen 16.000 kinderen een antipsychoticum voorgeschreven. De zorg uitgaven bedrog in 2012 92,7 miljard euro, 15,16 euro per dag. Dat geef je toch te denken! Wie worden er hier echt beter van,  de Farmaceutische wereld zeker! Die 5,3 miljoen chronische ziekte kunnen we dan vergelijke met de oprukkende armoede die we in ons land hebben. Kortom  het gevolg van een te lang verstoord evenwicht.

Socialisme
Het socialisme kan men niet echt met een ziekte of chronische ziekte vergelijken, het creëert balans. Wanneer er een vorm van chronische ziekte dreigt op te treden, pakt men het  direct complementair aan en het heeft nauwelijks bijwerkingen voor het (gewone) volk. Natuurlijke stoffen die volgens de wijsheid van het lichaam het zelfherstellend vermogen stimuleren, kunnen op de lagertermijn tot een oplossing en dus tot genezing leiden, ze herstellen de balans in ons lichaam, in dit geval ons land. Dit kost ook minder geld!

Dus kort omschreven, het pak direct de oorzaak aan, het hersteld het balans tussen arm en rijk en onze economie.

Gevolg: Balans in een natuurlijk evenwicht. Geen armoede en gelijke kansen voor iedereen.

Leest u nu het verschil?

Karl Marx, onderzocht dit ook in zijn tijd, hij vroeg zich af hoe het toch kwam, dat de een wel een kans kreeg en de ander niet, waarom er toch zo’n groot verschil en kloof zat tussen arm en rijk.

We weten allemaal dat als we de weg van het reguliere bewandelen het een hardnekkige en langdurige weg wordt en men vreselijk last heeft van de bijwerkingen. Daar liep Marx ook tegen aan. Daar lopen wij in de 2iste eeuw (nog) steeds tegen aan. Leren we uit de lessen van het verleden, wat blijft er hangen!

Soms hebben we dit alles even onder de knie, zoals met de komst van de sociaal liberaal Thorbecker en in de tijd van Den Uyl, in samen werking met de CPN, socialisten en het volk. Maar sommige hebben zich niet complementair laten behandelen of niet doorgezet en blijven last houden van de bijwerkingen, hebzucht en macht en ja dan ga je weer terug naar af. Zoals het begon bij het paarse kabinet 1 en 2 onder Kok en Lubbers, de trend werd doorgezet bij Balkenende en met Rutte I-III, werd het er niet beter op en zitten we weer flink met chronische zieken! Wat denkt u verliest het kapitalisme zijn glans?

Uw stem Uw strijd, is o.a. ook het ingrediënt die nodig is voor balans en een gezond evenwicht in arm en rijk..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Shame on you! Is corona een vals alarm?

  Dr Bhakdi viroloog.  15 januari 2022 Dr Bhakdi is deze keer ontsteld, ongerust, emotioneel en boos. In de rumble video licht hij dit toe. ...