vrijdag 18 september 2020

Weeffouten in de euromunt.


De generatie die op dit moment in de 21ste eeuw aan het roer van Europa staan, zien de problemen waar ze voor staan, maar durft geen fundamentele keuzes te maken. Zij dwalen voort in een labyrint, zonder strijdplan en zonder idee hoe de weg naar de uitgang van de crisis gevonden zou kunnen worden. Zou de corona crisis die zich aankondigde op 28 febr 2020 een ommekeer maken? Welke afslag zijn we ingegaan met het paarse kabinet, gevolgd door het Neo liberaal van Rutte I-III?

Tussen neus en lippen door erkende minister De Jager ‘met de kennis van nu destijds de euro niet zo zou zijn ingevoerd’. Tegen senator Geert Reuten zei de Jager, dat er veel weeffouten in de euro zitten, die nu moeilijk te verhelpen zijn. De jager stelde vast dat er bij de invoering van de euro onvoldoende acht is geslagen op de grote verschillen tussen de deelnemende landen en hun economieën.

Het is een nuchtere en eerlijke vaststelling: Europa verkeerd in een crisis (2008) en deze crisis is het gevolg van structurele weeffouten in de ontwikkeling van de Europese Unie. Meer hierover bekijk de uitzending Radar extra, wat is de prijs van de euro deel 1 en deel 2

Het verhaal van deze structurele weeffouten is dan ook nauw verbonden met het verhaal van de neoliberale afslag die Europa eind jaren 80 van de vorige eeuw nam en waar we nu de wrange vruchten van plukken. Nog steeds in anno 2020. We bemerken  nu meer dan ooit door het corona virus, hoe we ons afhankelijk hebben gemaakt.

Bezuinigingen die opgebracht moesten worden door mensen die part noch deel aan de huidige crisis hebben, het volk. Allemaal het gevolg van de structurele weeffouten in het Europese integratie project! Maar bij die ene weeffout bleef het echter niet, wilt u weten waarom wij steeds in een terugkerende crisis verkeren, lees dan het boekje Minotaurus aan banden! Lezen is weten!

                                     Drukwerk met hun lied laat de rijken de crisis betalen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Shame on you! Is corona een vals alarm?

  Dr Bhakdi viroloog.  15 januari 2022 Dr Bhakdi is deze keer ontsteld, ongerust, emotioneel en boos. In de rumble video licht hij dit toe. ...