zondag 16 september 2018

Wees Welkom Wolf


De gevaarlijkste wolven zitten in de politiek! Vol ergernis heb ik het nieuws verslag gelezen van omroep Gelderland "meningen lopen (ook in de politiek) sterk uiteen". Dit bewijst weer eens hoe we alleen denken vanuit onze eigen tunnel, daarbuiten is vreemd en laten we ons leiden door Angst!

Angst voor de wolf, angst voor wat hij meeneemt aan ziektes, angst voor de boeren, angst angst angst, roeit alles uit.

De Wolf staat bij de oorspronkelijke bewoner van o.a Amerika (Native volk), voor leraar. Misschien een teken!

De SP is de enige in dit stuk die buiten de tunnel gaat,  "SP-Statenlid Astrid Vollebregt vindt dat de mens ver van de natuur af is komen te staan. 'We weten zo weinig meer van de natuur, dat de mens bang is voor de wolf. Er zijn extreme opvattingen, sommigen zijn bang voor het dier. Een ander wil hem als huisdier.'

Om nu de wolf als huisdier te nemen, gaat te ver het dier hoort thuis in de natuur. We zijn wel ver van de natuur verdwaald, dat blijkt uit alles. Mede door de komst van het christendom, begon de mens van de natuur af te staan. We gingen van een natuurgeloof naar een confessionalisme geloof, hierdoor dreven we steeds verder van de natuur af. Met de komst van het christendom betekende het einde van oude(natuur) gebruiken, denk hierbij bijv. aan oude natuurgeneeskundeVan toen af werd het volk geleerd dat de voedingsgewassen, die de mens voor zichzelf verbouwt, van God afkomstig waren, het vanzelf opkomende, wat we nu onkruid noemen, was afkomstig van de duivel. De van oudsher heilige beschouwde kruiden kregen nieuwe namen als; duivelsbeet, duivelsdrek, duivelsklauw.

De uitspraak van VVD-Statenlid Bert van Bijsteren, verbijster mij, zijn uitspraak luidt, hitwijfelt aan de veiligheid voor mens en dier. 'Er wordt voor het gemak uitgegaan van een gezonde roedel wolven, maar wat doen ze als ze een ziekte oplopen? Welke risico's brengt dat met zich mee? Er zijn nog genoeg vragen waarover ik mijn twijfels heb of daar wel goed over nagedacht is zoals: Wat is het effect op landbouwers en veetelers?'

Wat is zijn geloof vraag ik mij af? Hij is het bewijs van een persoon die vanuit zijn eigen tunnel denkt (VVD eigen, dat ook weer), daarbuiten maar weinig over weet. Ziektes, uhhh laten we even terug ver terug in de tijd gaan, uit de tunnel.  Eens leefde dier en fauna gemoedelijk naast elkaar, het hield elkaar in evenwicht, zoals het bedoeld is. Tot de mens kwam en daarmee alles veranderde, ziektes kwamen, dieren liepen risico's op, langzaam maar zeker werd het natuurlijk evenwicht verstoord. Te weinig voedsel, landbouw kwam, geloof ging over in christendom, we dwaalde nog verder en verder af, met alle risico's van dien. kwam bio industrie (hiermee ziektes, om die te bestrijden werd o.a. antibiotica gebruikt ongezond vlees) Dan zegt meneer Bijster; "Ik ben er niet gerust op dat de wolf mensen werkelijk ongemoeid laat. Laten we eerst eens goed onderzoeken hoe het met de risico's zit."

Bert van Bijsteren, wij zijn het risico niet andersom! De oorzaak van alle gevolgen hier op aard is door het toedoen van de mens, niet anders om, niet de boel verdraaien!! Wet van oorzaak en gevolg. 

Dat zegt CDA-Statenlid Harold Zoet;  'De wolf was in 1800 in Nederland en toen hebben we hem verdreven. Hij is niet voor niets uitgeroeid, omdat het een bedreiging was voor de boeren.'
Zoet: 'Ik heb zelf paarden en leef dicht bij de natuur. Ik heb ervaring hoe het zit met de risico's. We hebben al miljoenen euro's gestoken in ecoducten, waardoor de wolf veilig in de natuur kan lopen. De voorstellen die Astrid doet zijn prachtig, maar denk eerst goed na voor je al die beesten hier naartoe haalt. Hij komt hier niet naartoe omdat het een prachtig land is, maar omdat de populatie zo explosief gegroeid is de laatste jaren.'
'Wij hebben fantastische natuur in de provincie, maar het is ook belangrijk dat mensen zich veilig voelen in de natuur.
Ook weer zo een doem gedachten uitspraak, maar van deze mensen verwacht je dat, vooral deze Wij hebben fantastische natuur in de provincie, maar het is ook belangrijk dat mensen zich veilig voelen in de natuur"

Oeps, of dat de duivel op zijn hielen zit 😈! Veilig voelen, hou toch op, omdat we ons NIET veilig voelen is, omdat we er niks meer van weten, weten niet meer hoe we ons moeten gedragen, laat staan hoe we moeten handelen in de natuur en maken onnatuurlijke plannen, die gevolgen met zich mee brengt. Bedreiging, zijn we zelf, onze angsten zijn onze bedreiging, die de wolf bedreigt. 

In plaats van te kijken hoe gaan we hiermee om, kijken we hoe krijgen we het dier weg.
Vergeten dat zij hier eerder waren, wij de MENS hun leefruimte inpikken omdat WIJ oprukken en meer, meer en meer willen. WIJ zijn met teveel op aard, daar hoor ik niemand over. Wij bedreigen fauna en dier en onszelf, door o.a. van hot naar her te reizen, gewassen vanuit andere landen te importeren, hierdoor ziektes, insecten en andere dieren per ongeluk meenemen, onze fauna en dieren, maar ook de mens hiermee in gevaar brengt, WIJ zijn de oorzaak van dit alles, niet de wolf. Is wel heel gemakkelijk het dier de schuld te geven, zo blijven wij vrij van enig verantwoording op wat wij ZELF aanrichten, maar zo werkt het niet. Je oogst wat je zaait.

Misschien wordt het tijd om uit de tunnel te kruipen, bekijk eens de documentaire "wild Thailand" van de VPRO , hoe het oorspronkelijk behoort te gaan. Het waren 3 afleveringen die in augustus 2018 op tv te zien was. Zij kunnen het wel. Boeren die JUIST samen werken met de wilde dieren, omdat ze hem JUIST helpen, het gewas TE beschermen bijv. Zou maar eens in deze tunnel kijken ipv wegkruipen in je eigen tunnel! WIJ moeten weer leren een te worden met de natuur, wij worden de ondergang van ons eigen bekrompenheid als we zo om blijven gaan met de natuur. 

Zo gaat aflevering 1 over  De geheimen van het zuiden
Thaise boeddhisten zijn op spirituele wijze verbonden met de natuurpracht waarin zij leven. Een natuur die tegelijkertijd een ideale leefomgeving biedt voor vele dieren. Zo hebben heremietkreeften een manier gevonden om producten van het lokale toerisme te benutten terwijl jonge makaken op uitdagende locaties zoeken naar voedsel.

Aflevering 2 Het groene hart
In centraal-Thailand hebben stad en natuur zich in volledige harmonie naast elkaar ontwikkeld. In Lumpini Park delen grote vleesetende hagedissen op vredige wijze het gebied met recreërende mensen. En even verderop, niet ver van de wolkenkrabbers, worden enkele olifanten losgelaten in het wild. De beschermde status van olifanten vanwege de Thaise mythologie is echter geen voorrecht van alle dieren: ten noordoosten van Bangkok leveren giftige slangen en dorpsbewoners voortdurend strijd.

Aflevering 3 Het mysterieuze noorden
In de Noord-Thaise jungles van Phu Khieo leven enkele bijzondere primaten: zoals de Phayrelangoer, een sociale aap die leeft op een uitgekiend dieet van honderden verschillende bladeren. Verder noordwaarts ligt onder de mistdeken van Doi Inthanon een wereld van wilde bossen en waterstromen. Door natuurlijke processen zijn hier vele grotten gevormd, waar overigens niet alle dieren kunnen verblijven zonder gevaar te lopen. Rijstboeren verwelkomen iedere avond zwermen vleermuizen die een bijzondere bijdrage leveren aan de oogst.

Deze laatste vond ik erg bijzonder, hoe boeren een oplossing zochten, in plaats van in gebreken te blijven met alle gevolgen van dien. Leer hiervan en handel niet vanuit kennisgebrek en angst, hierdoor zijn we nu op dit punt beland met de Wolf, best triest hoe de mens bekrompen in elkaar zit.
Hier voel IK mij NIET veilig bij!

Of lees het boekje van Jan Terlouw "Natuurlijk".


Quote Drs. Richarde Leth "De natuur veroordeelt niet, maar werkt wel met natuurlijke consequenties".

 Laat de Wolf uw leraar zijn!

















1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Shame on you! Is corona een vals alarm?

  Dr Bhakdi viroloog.  15 januari 2022 Dr Bhakdi is deze keer ontsteld, ongerust, emotioneel en boos. In de rumble video licht hij dit toe. ...