donderdag 29 oktober 2020

Wat is erger oppervlakkige kennis of nep nieuws?

We maken sinds de oorlog voor de meeste een ongekende situatie mee. Waarin de mensheid op deze wereldbol nu echt hun ware aard laat zien, de IK, we kiezen niet de eieren voor onze geld. Sinds de corona zijn we aan het zeuren, klagen en denken alleen in wat we niet mogen en niet kunnen,. We denken in problemen en niet in mogelijkheden, we kijken niet naar wat allemaal nog wel kan. Onze zelfzucht zit ons in de weg.

Laten ons opjutten door oproerkraaiers, nemen dit gewoon aan (oppervlakkigheid).  Hierdoor gaan we ook nog eens oppervlakkig denken, lopen NIET zelf de gangen na of dit wel klopt, nemen ze klakkeloos aan. Zo ontstaan er halve waarheden, zoals; dat verpleeg personeel in de eerste golf in de provincie Gelderland (Velp) bijna op non actief stonden omdat de reguliere zorg ook stop werd gezet, zo verteld een verpleger.  Dan gaat het ineens als een lopend vuurtje, het valt wel mee in de Ziekenhuizen, mensen horen wat ze horen willen. Niet nagaan waarom het personeel in sommige ziekenhuizen in Gelderland weinig te doen heeft. Waarom was dit? Wellicht omdat Gelderland niet de brandhaard is. En stel jezelf de vraag, waarom is die verpleger dan niet gaan helpen bij de ziekenhuizen die in nood zijn? Klopt het wel wat bijv een Willem Engel roept, is het zelfzucht een denkfout?

De eerste golf bracht bij ons alle paniek, door het onbekende, we moesten hier allemaal een weg in vinden. De eerste reactie is dan figuurlijk, nou ja ook wel letterlijk gezien, sluit alle ramen en duren, laat niemand binnen.

Op deskundige gebied was dit ook nieuw, geen enige of nauwelijks kennis hierover, dus hoe meer men te weten kwam moesten eerder bevindingen weer bijgesteld worden.  Dit zal voorlopig nog wel zo blijven. Voor een leek om gek van te worden, bijna niet meer te volgen, wat moeten we nu nog geloven?

Nu is de 2e golf gaande, helaas daar waar de brandhaarden zijn, zijn er weer ziekenhuizen in nood. Personeel dat doorwerkt die zelf ook corona hebben, omdat er nog meer tekorten aan verplegend persoon te voorkomen. Regulieren zorg staat nu gelukkig niet stil, met als gevolg dat er nu ziekenhuizen zijn die hierdoor geen corona patiënten van andere ziekhuizen willen over nemen, met gevolg dat er dan uitgeweken moet worden naar Duitsland. Gelukkig zijn andere ziekenhuizen wel bereid dit te doen en stellen bedden beschikbaar voor IC.

Wie moeten we geloven, ten eerste denk zelf logisch na, laat je zelfdenkend vermogen werken, maar loop zeker gangen na, als bijv. een verpleegkundige je verteld dat zij niks te doen hebben, vertrouw niet op diens blauwe ogen. Denk niet, zij/hij staan in dat vak, of bij deskundige zij hebben er voor geleerd staan er midden in dus zij weten het. Nee, ook zij kunnen halve waarheden over brengen, wellicht in eigen belang, wellicht niet. Niet door te liegen, maar door iets niet te vertellen. Soms is dit beter om erger te voorkomen, want niet elke ziel kan de waarheid aan. Dan is het aan jouw weer om deze gangen na te lopen, met vragen zoals, klopt dit wel, waarom is dat? Het hoe en waarom!

Ook een oppervlakkige denkpatroon is deze:’ ja hoor eens ik ben niet bang om corona te krijgen, ik kan ook een auto ongeluk krijgen, of van de trap vallen’. Klopt, maar dit soort situatie heb je vaak niet zelf in de hand, corona wel, corona is een mijnveld, je gaat toch ook niet een mijnveld op lopen als je weet dat er mijnen liggen, je stuurt toch ook geen mensen daar het veld in en breng ze in gevaar? Maar dit gebeurd nu wel, door te denken dat corona een hoax is, corona is geen HOAX. Zulke uitspraken van ontkenning vind ik net zo erg als de radicale uitspraken van personen die de holocaust ontkennen!! Deze uitspraken ontstaan door halve waarheden, klakkeloos aannemen, niet zelf je gangen nalopen, maar ook door zelfzucht. Zelfzucht staat ons nu in de weg, met ernstige gevolgen voor nu en op langer termijn.

NRC 23 okt-2020
Kranten artikel NRC 23 okt 2020: Ziekenhuizen in de Randstad zitten aan hun maximum aantal coronapatienten. De Spreiding gaat moeizaam.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Shame on you! Is corona een vals alarm?

  Dr Bhakdi viroloog.  15 januari 2022 Dr Bhakdi is deze keer ontsteld, ongerust, emotioneel en boos. In de rumble video licht hij dit toe. ...